Matematik

Den spidse vinkel mellem linjerne.

21. marts 2011 af wos12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folk, jeg skal bestemme den spidse vinkel mellem linjerne n og m, når

n: y=2 og m: 2x-3y=1

Jeg skal i første omgang  "aflæse" deres normalvektorer, men dette kan jeg ikke gøre med n:y=2 , da den ikke har et x? Normalt ville jeg kunne omskrive denne lignig til ax+bx+c=0, for eksempel med m:2x-3y=1, ville jeg kunne sige at 2 er over -3, men dette kan jeg ikke gøre med n? Hvad skal jeg så gøre? Nogen der kan hjælpe?

Mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

      n: y = 0x + 22          og        m: y = (2/3)x - (1/3)

     tan(v) = (2/3)

     v = tan-1(2/3) = 33,69º        da n er vandret dvs parallel med x-aksen


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Linien n har da et x, men koefficienten til dette x er 0 . Dens ligning er 0x + y -2 = 0


Svar #3
21. marts 2011 af wos12 (Slettet)

Skal jeg så aflæse linie n's normalvektorer til at være 0 over 1? Er det korrekt?


Svar #4
21. marts 2011 af wos12 (Slettet)

Mathon, der er noget jeg ikke forstår, når du skriver n: y=0x+22 , hvor kommer 22 fra? Er 33,69 grader, noget der skal minuses med 180 grader? Ud fra den måde jeg har lært , skal jeg først finde normalvektorer, dernæst deres længder, skalarproduktet og til sidst vinklerne. Jeg bruger cos-1, , synes det ser meget nemmere ud , den måde du gør det på, men kan bare ikke forstå hvorfor du får n og m til at være sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2011 af mathon

#1

      n: y = 0x + 2         og        m: y = (2/3)x - (1/3)

     tan(v) = (2/3)

     v = tan-1(2/3) = 33,69º        da n er vandret dvs parallel med x-aksen
                                                og 33,69º  er m's retningsvinkel.


Svar #6
21. marts 2011 af wos12 (Slettet)

Når så der var lige et 2 tal for meget :) Hehe. Hvorfor dividerer du 2 med 3 , skal det ikke være 2 over -3? , og det samme gør du med 1 over 3? Kan ikke rigtig forstå det? :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. marts 2011 af mathon

       n: y = 0x - y + 22           og       m: 2x - 3y - 1 = 0

       normalvektor                             normalvektor
         n1 = [0,-1]                                  n2 = [2,-3]
         n1 = 1                                         n2 = √(13)
 

             cos(v) = n1n2/(n1·n2) = [0,-1]•[2,-3] / (1·√(13)) = 3/√(13)

             v = cos-1(3/√(13) = 33,69º


Svar #8
21. marts 2011 af wos12 (Slettet)

jamen, hvor får du 22 fra? , og hvorfor skriver du 0x - y + 22? altså den der minus foran y? ska det ikke være et plus, ellers forstår jeg det godt :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er en tastefejl for 2 , jvf. #5 .


Svar #10
21. marts 2011 af wos12 (Slettet)

Mange tak, blev hel forvirret :)


Skriv et svar til: Den spidse vinkel mellem linjerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.