Matematik

reducer...kvadratsætninger

22. marts 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej sp-medlemmer...

jeg er igang med at øve mat...og er stødt ind i et problem...

følgende udtryk skal reduceres:

(a+2b)2 - (a+2b)·(a+b)

mit bud på hvordan parentesen hæves:

(a+2b)2 = a2 + 4b2 + 4ab

- (a+2b)·(a+b) = -a2 - ab + 2ab + 2b     <----- denne tvivler jeg stærkt på om det overhovedet er korrekt... :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af mathon

     (a+2b)2 - (a+2b)·((a+2b)-b)  =  (a+2b)2 - ((a+2b)2 - (a+2b)·b)  = (a+2b)2 - (a+2b)2 + (a+2b)·b  = ab + 2b2


Svar #2
22. marts 2011 af Yow! (Slettet)

(a+2b)2 - (a+2b)·((a+2b)-b)                          -hvordan det?????? i ord tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2011 af mathon

    (a+2b)·(a+b) = a2 + ab + 2ab + 2b2

 a2 + 4b2 + 4ab - (a2 + ab + 2ab + 2b2) = a2 + 4b2 + 4ab - (a2 + 3ab + 2b2) = a2 + 4b2 + 4ab - a2 - 3ab - 2b2 =

                                                                                                                                                        ab + 2b2


Svar #4
22. marts 2011 af Yow! (Slettet)

ahaaaa mange mange tak mathon... du er et dejligt menneske :)


Skriv et svar til: reducer...kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.