Matematik

Hjælp til brøker!

22. marts 2011 af simone1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan forkorter eller forlænger man brøker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ved at dividere eller gange med det samme tal i tæller og nævner. Det burde være velkendt fra folkeskolen.


Svar #2
22. marts 2011 af simone1993 (Slettet)

Eller bare regne brøker ud, generelt


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af AskTheAfghan

Forlænge:   a / b   =   (a·c) / (b·c)           f.eks.      1 / 2   =   (1·5) / (2·5)    =   5 / 10

Forkorte:    a / b  =    (a:c) / (b:c)            f.eks.    5 / 10   =   (5:5) / (10:5)  =    1 / 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)


Svar #5
22. marts 2011 af simone1993 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.