Matematik

Reducér ydtrykket

24. marts 2011 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: B-niveau

De ser relativt simple ud, men har ikke lært at reducere!

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/HF_B_vejl_eks_opg.pdf

Det er opg. 1.001, 1.002 samt 1.004.

Hvordan gør man ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af Gears (Slettet)

  Du ved:

a^m*a^n = a^m+n

og

a^m/a^n= a^m-n

så 1.001
er

a^7*a^2= a^7+2=a^9

a^9/a^4=a^9-4=a^5
1.002 er samme princip men du ved at (a^m)^n=a^m*n

1.004

der skal du bruge kvadratsætningerne!

altså

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

det trækker du så fra udtrykket: -2a(a+b) som giver: -2a^2-2ab

så har du

a^2+b^2+2ab-2a^2-2ab=-3a^2+b^2 (er ikke helt sikker på om det er rigtigt)

men jeg håber det hjalp!

:D


Svar #2
24. marts 2011 af JohnLampard (Slettet)

Kan nogenlunde følge din fremgangsmåde, men ifølge facitlisten giver 1.001= a

Det kan jeg ikke få til at passe.


Svar #3
24. marts 2011 af JohnLampard (Slettet)

Ingen der kan hjælpe nærmere?


Skriv et svar til: Reducér ydtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.