LaTeX

Beamer

25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

Hej, jeg er helt ny til LaTex og kunne godt tænke mig at vide hvordan jeg kan se hvilke documentclasses jeg har installeret.

Jeg startede ud med at installere MikTex 2.9 og TexMaker.

Udover dette har jeg ikke kunnet gøre andet.

Jeg kunne godt tænke mig at lave et beamer slide, men jeg ved ikke om beamer er installeret. Jeg har prøvet at køre noget af det mest simple så som:

\documentclass{beamer}
\begin{frame}
\frametitle{En titel}
blah blah
\end{frame}

og der får jeg outputtet process exited with error(s).

Hvis jeg ikke har beamer installeret, så kunne jeg godt tænke mig en god guide til hvordan man gør :D

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Start med at kigge i min latexbog (søg på mit navn og latexbog, man må vist ikke reklamere her på sitet, så derfor skriver jeg ikke direkte links)

\documentclass{beamer}
\begin{document}
\begin{frame}
\frametitle{En titel}
blah blah
\end{frame}

\end{document}

burde virke hvis du har beamer. Jeg ved desværre ikke hvor meget MikTeX 2.9 installerer. Jeg anbefaler altid at man installerer ALT, så mangler man ikke noget.

Jeg bruger normalt TeXLive (som også kan bruges til Windows), den installerer som standard ALT, det gær MikTeX ikke altid.


Svar #2
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 ok, Jeg har tjekket og det virkede ikke, så jeg afinstallerer bare miktex osv.

Tusind tak, vender tilbage vis jeg skulle støde på uventede problemer :D


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Der er mange som har haft negative oplevelser med miktex, gå til tug.org/texlive og hent net installeren til texlive og installer den i stedet.


Svar #4
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 har downloadet net-installeren

og åbnet install-tl.bat som admin.

men den kommer med følgende output:

PATH=C:\Users\Oli\Downloads\install-tl-20110324\tlpkg\tlperl\bin;C:\Program File
s\Java\jdk1.6.0_21\bin
'perl' blev ikke genkendt som en intern eller ekstern kommando,
et program eller en batchfil.
Tryk på en vilkårlig tast for at fortsætte . . .

Det skal siges at jeg har defineret javas path selv (var jeg nødt til under min indtroduktion til programmering), og den burde derfor være sat ind korrekt under miljøvariabler.

Skal jeg opdatere java, da installationen er ret gammel?


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Det har ikke noget med java at gøre. Installations programmet anvender Perl, hvilken af de to filer downloadede du?


Svar #6
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 24mb, den til windows

http://img715.imageshack.us/i/texliveinstallering.png/


Brugbart svar (2)

Svar #7
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Det plejer altså at virke uden problemer (har dog set flere som har pillet ved deres miljøvariable på en forkert måde),

Hvad står der i din normale PATH variabel? Det undrer mig at den er så kort


Svar #8
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 PATH=C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_21\bin 

navn: PATH

VÆRDI: C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_21\bin


Svar #9
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 http://www.tug.org/texlive/quickinstall.html

søg på hjemmesiden, efter perl

Jeg tror at jeg skal installere perl, er det korrekt?


Brugbart svar (2)

Svar #10
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Hvilken version af windows bruger du?

På min test maskine har jeg Win7, den har to PATH variable, en til min bruger, og en global en til systemet


Svar #11
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 fandt fejlen, når man pakker zip filen ud laver den to mapper, man skal kopiere indholdet fra mappe 1 ind i mappe 2, da den bruger nogle filer der fra.


Brugbart svar (2)

Svar #12
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

øh, hvilke mapper er det? Den skulle da kun lave en mappe


Brugbart svar (2)

Svar #13
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Jeg får kun en folder. Måske er det din un-Zip program som er underligt. Jeg har installeret z-zip (7-zip.org), det er langt mere stabilt end Windows' egen


Svar #14
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 Den har messet et eller andet op, det var derfor. Downloadede filen igen, og åbnede installer-tl.bat igen, 

det her kommer frem. http://img823.imageshack.us/i/texliveinstallering.png/


Brugbart svar (2)

Svar #15
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Lad være, installer 7-zip, den kan også pakke rar filer ud så vidt jeg husker og den er gratis.


Svar #16
25. marts 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 winrar er også gratis, må desværre logge af nu, håber at du er her næste gang jeg er på.

mvh. Mongomaniac.


Brugbart svar (2)

Svar #17
25. marts 2011 af daleif (Slettet)

Jeg er aldrig på.

Jeg får besked pr email når der er noget i denne gren af SP.


Skriv et svar til: Beamer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.