Matematik

Beregning af pris

27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal finde ud af følgende:

a) ved hvilken billetpris er den samlede billetindtægt størst?

b) Hvor høj er den samlede mulige billetindtægt?

Ud fra  b(p) = 300-10p   p [0;30]

b = besøgstal og p billetpris


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

Billetindtægt = antal solgte billetter gange billetpris.


Svar #2
27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet)

Ja den er regnet ud, men jeg skal finde billetprisen inden, det er den jeg ikke kan


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af SuneChr

Besøgstal b = 300 - 10p     , hvor p er billetprisen.

Vi har:        bp  =  ( 300 - 10p) * p      Gang ud, og find max for andengradsfunktionen   - 10p2  + 300p


Skriv et svar til: Beregning af pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.