Matematik

Ønsker lidt hjælp til MAT :(

30. marts 2011 af Lærke20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f (3) = 864 og f (6) =1493.


a) Bestem en forskrift for f.
b) Bestem fordoblingskonstanten for f.

Opgave 2

I perioden 1990-2000 var den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi på verdensplan
24,6 %. I år 2000 var den udvundne vindenergi 10,4 GW.

a) Bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate
efter år 2000 var 24,6 %.

Det oplyses, at den udvundne vindenergi i år 2007 faktisk var 94,1 GW.

b) Bestem den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi i perioden 2000-2007 under
forudsætning af, at vækstraten er konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af AMelev

1a) Slå op i din bog/formelsamling og find formlen til bestemmelse af a og b i en eksponentiel vækst ud fra to punkter, eller benyt regression i CAS-værktøjet.

1b) Slå op i din bog/formelsamling og find formlen for fordoblingskonstant

2a) Slå op i din bog/formelsamling og find sammenhængen mellem vækstraten r og fremskrivningsfaktoren a samt fremskrivningsformlen.
2a&b) Bestem antallet af fremskrivninger, der er foretaget i tidsrummet og benyt fremskrivningsformlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

1a)

f(x)=499.99732*1.2000021x

1b)

T2=log(2)/log(a)

T2=log(2)/log(1,2000021)=3,801747526

Kontrol: 864*2=1728

f(x)=499.99732*1.20000216,801747526

f(x)=1727.9885

Fejlen skyldes manglende decimaler i udregningen.


Skriv et svar til: Ønsker lidt hjælp til MAT :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.