Matematik

Forskrift for en parabel

30. marts 2011 af bussemand2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey det er et stykke tid siden vi sidst gennemgik forskriften for en parabel, så ville høre om der var nogen der var søde og vil hjælpe mig med at udregn det.
 

ved godt det er forholdvist nemt når jeg har alle tre punkter

a (-20 , 3) b (0,1) c (20 , 3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af mette48 (Slettet)

A= (-20 , 3) B= (0,1) C= (20 , 3)

y=ax2+bx+c

indsætter punkternes koordinater

3=a(-20)2+(-20)b+c

1=a*02+b*0+c ⇒ c=1

3=a*202+20b+1 ⇒ b=(400a+1)/(-20)

Da der er oplyst et punkt på symmetriaksen og 2 punkter, der ligger symmetrisk om denne kan man ikke finde a og b


Svar #2
30. marts 2011 af bussemand2 (Slettet)

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2011 af AMelev

Ikke enig med #1 mht. a og b

I   3 = 400a - 20b +1 og
II  3 = 400a + 20b + 1

II - I: 40b = 0 ⇔b = 0, herefter kan a så bestemmes

Du kan også argumentere ud fra, at da B ligger på symmetriaksen, er B toppunkt, så b/(2a) = 0 og så har du igen b = 0

Endelig kan du benytte dit CAS-værktøj lil at lave "kvadratisk" regression.


Skriv et svar til: Forskrift for en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.