Matematik

forskrift for parabel 2

30. marts 2011 af bussemand2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har en parabel med følgende punkter

a ( 24,9 ; 38,9 ) b ( 46 ; 43 ) c ( -46 ; 43 )

da denne parabel ikke er opgivet med punkter det er komplet symmetriske burde den gå op, men af en eller anden grund får jeg nogle resultater som ikke giver helt mening

ville høre om der var nogen der havde styr på det derude der ved hvordan det skal opstilles?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af NejTilSvampe

 okay normalt ville jeg have bedt dig om at stille 3 ligninger med 3 ubekendte op og løse det. Men i lige netop denne opgave kan du komme lettere fra det.

Du ser at punkterne b og c har samme funktionsværdi y = 43

Derfor må toppunktet ligge imellem de to x-værdier, pga. parablens symmetri.

dvs. toppunktet ligger på y-aksen.

parablen har altså typen

y = Ax^2 +Bx = x(Ax+B)

Opstil da et ligningssystem

Indsæt a:

38,9 = 24,9*(A*24,9+B)  

og gør det samme med enten punktet b eller c.

Løs ligningssystemet mht. A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Parablens lignining:

f(x) = y = ax2 + bx + c

-

Du har 3 punkter og skal opstille 3 ligninger:

38,9 = a(24,9)2 + b(24,9) + c

43 = a(46)2 + b(46) + c

43 = a(-46)2 + b(-46) + c

-

Løs som 3 ligninger med 3 ubekendte.


Skriv et svar til: forskrift for parabel 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.