Matematik

Laurentrækker

01. april 2011 af TNT91 (Slettet)

Find Laurentrækken i ringområdet 0 < |x-r|  < uendelig for funktionen

f(x) = exp(x) / (x-r)^3, hvor r er et kompleks tal. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Se

Vedhæftet fil:result.docx

Brugbart svar (2)

Svar #2
01. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Rettelse

Vedhæftet fil:result.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #3
01. april 2011 af Fourier (Slettet)

(x-r)^3 f(x) = e^x som går mod e^r for x gående mod r, e^r er forskellig fra nul og r er en pol af orden 3.

e^x / (x-r)^3 = e^(x-r)e^r / (x-r)^3 = ∑ [(x-r)^n / n!] * (e^r / (x-r)^3)

= ∑ [e^r / n!] * (x-r)^(n-3) = ∑ [ e^r / (n+3)! ] * (x-r)^n

Bemærk at indekserne er n=0 til uendelig, og f ligger i det holomorfe område af C\{0}


Svar #4
01. april 2011 af TNT91 (Slettet)

 TAK !


Skriv et svar til: Laurentrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.