Matematik

trekant - median

01. april 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

i en trekant er siden a = 7,8, b= 8,5 og c er 6,9

beregn længden på ma ( medianen på siden a)

beregn længden på Va ( linjen der halvere vinklen A)

er der nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2011 af mathon

                 ma = (1/2)·√(2(b2 + c2) - a2)


Svar #2
01. april 2011 af Kristina0 (Slettet)

vil du ikke forklar hvorfor du gøre som du gøre?


Svar #3
01. april 2011 af Kristina0 (Slettet)

er det en formel du følger eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Prøv at putte tallene ind, så skulle du gerne få medianen til at give 6,93, hvis jeg har regnet rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2011 af mathon

  lav en tegning:

           ...det er en formel, som du selv kan udlede ved at benytte cos-relationen to gange
              benytte at cos(180-v) = -cos(v),
              addere de to fremkomne udtryk,
              multiplicere med 2
              og isolere ma.


Svar #6
01. april 2011 af Kristina0 (Slettet)

jeg får det til 6,68 kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2011 af mathon

                  ...6,69

.....

alment
til dine noter:
                       ma = (1/2)·√(2(b2 + c2) - a2)

                       mb = (1/2)·√(2(a2 + c2) - b2)

                       mc = (1/2)·√(2(a2 + b2) - c2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2011 af football14 (Slettet)

er det det hele der skal være under kvadratroden?

(2(a2 + c2) - b2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2011 af mathon

 

    Ja


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2012 af Othessa (Slettet)

tak det var et stort hjælp

 


Skriv et svar til: trekant - median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.