Matematik

Logaritme?

02. april 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, har et dumt spørgsmål, men er der nogle der kan forklare mig hvordan man regner den her ud:

log(x) - 1 = 0


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen log(x) = 1 .  Logaritmen til logaritmefunktionens basistal er altid lig med 1 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Ganske almindeligt:

-1 over på den anden side

antilog på begge sider

(antilog vil sige at opløfte 10 i den pågældende potens)

Til # 1:

Du glemte nullet efter 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvilket 0 ?


Svar #4
02. april 2011 af Alfredjns (Slettet)

#1  

#2

Skal jeg så sige

log10(x) = 1

10=x ?

Men forstår ikke hvorfor jeg skal tage log10?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2011 af mathon

     log(x) = 1

     10log(x) = 101

      x = 10


Svar #6
02. april 2011 af Alfredjns (Slettet)

#5

     log(x) = 1

     10log(x) = 101

      x = 10

Skal man bruge 10? fordi det er Titals-logaritmen?  


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. april 2011 af Krabasken (Slettet)

logx-1 = 0

logx = 1

10logx = 101

x = 10


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop. Funktionen 10x er den omvendte funktion til log10(x) .


Skriv et svar til: Logaritme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.