Matematik

Sinus-funktion - intervaller på nspire

04. april 2011 af MichaelBS (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej 

Jeg har en opgave der lyder:

en funktion f er bestemt ved f(x)=x+sin(x), x har intervallet 0 til 2pi

a) løs ligningen f'(x)=0 

problemet er bare at jeg ikke kan finde den lodrette "streg" man ska ruge når man skriver intervallet ind på in lommeregner - det er en ti nspire cas

Tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af andershorsted (Slettet)

 Du behøver ikke at bruge lommeregner. Først finder man f'(x):

f'(x) = 1 + cos(x)

Og løser så f'(x)=0:

1+cos(x) = 0   ⇔

cos(x) = -1

Så spørgsmålet er blot, for hvilken værdi af x i intervallet [0,2π], er cos(x)=-1, og det skulle være til at klare.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2011 af Krabasken (Slettet)

- Er det blå K - ?


Skriv et svar til: Sinus-funktion - intervaller på nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.