Fysik

Radioaktivitet

04. april 2011 af KjealdT (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En opgave volder mig virkelige store problemer og kan ikke finde ud af den føler at jeg mangler oplysninger:

1. En væg af beton benyttes til afskærmning mod gammastråling. Vægens  halveringstykkelse for starten er 5 cm - hvor stor en procentdel af gammastrålingen absorberes af en 20 cm tyk betonvæg?

Ved at svaret af 93,75 % , da

50 % + 25 % + 12,5 % + 6,25 % = 93,75 %, men er der en formel eller noget man kan regne på??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

De 20 cm er netop 4 gange halveringstykkelsen, så efter at have gået gennem denne tykkelse er intensiteten (1/2)4 af den oprindelige intensitet. Den relative absorberede intensitet er da

1 - (1/2)4 = 1 - (1/16) = 15/16 = 93,75%


Svar #2
04. april 2011 af KjealdT (Slettet)

Tak for svaret, kan du hjælpe mig i mine 2 andre forum, der omhandler radioaktivitet - lign. opgaver?


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.