Matematik

differential regning

05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

hej allesammen.

jeg har en funktion som hedder f(x)=x - 2√x

er det så rigtigt at jeg har differentieret den til:
f'(x) = 1 - 2√x * x - (1)/(2√x)

håber at der er en som kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Duffy

Forkert!

Giver 1 - x½


Svar #2
05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

jamen når man differentiere i hånden skal man så ikke sige den første differentierede - den anden udifferentierede * den første udifferentierede - den anden differentierede?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

                  f '(x) = 1 - 2·(1/(2·√(x))) = 1 - 1/√(x) = 1 - x


Svar #4
05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

ah, tak.
men hvordan gør jeg så når jeg har fået oplyst at, at tangenten til grafen for f(x) i punktet (9 , f(9)) er parallel med linjen y= (2/3)x - 7, hvordan viser jeg at de er paralelle?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af mathon

                 f '(9) = 1 - 1/√(9) = (3/3) - (1/3) = (2/3)
  
 dvs
                 samme tangenthældning som for
                 linjen
                 y = (2/3)x - 7
 


Svar #6
05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

åh ja, selvfølgelig.
tusind tak for din hjælp. det var rigtig dejligt.


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.