Matematik

hjælp...

05. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

 hej jeg har et spørgsmål som lyder således:

funktionen f(x) = b* x^a opfylder, at

f(32) = 402 og f(243) = 603

bestem tallene a og b?

hvordan gør jeg det ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af peter lind

Sæt tallene ind i funktionsudtryk. Det giver 2 ligninger til bestemmelse af a og b. Hvis du dividerer de 2 ligninger med hinanden går b ud, så du har en ligning med den ubekendte a


Svar #2
05. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

 så x= 1/5? :')


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af peter lind

Du skal ikke finde x, men a og b. Sætter du den første ind får du f(32) = b*32a = 402


Svar #4
05. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

ja.. men er a = 1/5? og b er 201? :)


Brugbart svar (4)

Svar #5
05. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

funktionen f(x) = b* x^a opfylder, at

f(32) = 402 og f(243) = 603

402 = b*32a og 603 = b*243a

603/402 = (b*243a) / (b*32a) = (243/32)a <=> a = log(3/2) / log(243/32) = 0,2

402 = b*320,2 <=> b = 402/(320,2) = 201

Dvs. funktionen lyder: f(x) = 201*x0,2


Skriv et svar til: hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.