Matematik

værdimængden

05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

hejsa!

vil nogen hjælpe mig med at bestemme værdimængden for f når min funktion hedder: f(x) = x - 2√x?

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Værdimængden for en funktion f(x) er mængden af de funktionsværdier, der fremkommer, når x gennemløber hele definitionsmængden. Definitionsmængden er her alle tal større end eller lig med 0, altså

Dm(f) = [0 ; ∝[ .

Betragter vi nu f(x) = x -2√x = (√x  -2)·√x , har vi

f'(x) = 1 - 1/√x , og vi har f'(x) = 0 ⇒ 1 = 1/√x ⇒ x = 1 .

Funktionen f(x) er nul for x = 0 og x = 4, og den har globalt minimum for x = 1 , hvor f(1) = -1 , og endelig går f(x) mod uendelig for x gående mod uendelig. Værdimængden for f(x) er da intervallet

Vm(f) = [-1 ; ∝[


Skriv et svar til: værdimængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.