Matematik

Pythagoras....

06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Hej, jeg sad med en opgave med pythagoras også blev jeg ligepludselig helt i tvivl, det er ikke så godt. Men her kommer min tvivl så.

Jeg har et rektangel med målene, 2,4 x 5 cm. også bliver jeg bedt om at finde lægden af diagonalen.
Så jeg vælger at bruge pythagoras, a²+2²=c².
2,4²+5²=c²
5,76+25=30,72... Men, så det her jeg bliver i tvivl.. Jeg behøves ikke sige 30,72² vel?? Er det ikke nærmest blevet gjort? :-S


Håber i vil tage jer tid til at svare mig, tak på forhånd.

Forsat god dag, knus Louise.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

For at finde c skal du tage kvadratroden af 30,76, altså c = √30,76 , og 5,76+25 er faktisk 30,76, ikke 30,72 .


Svar #2
06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Når ja, det havde jeg helt glemt. Tak skal du have!
- Og det er også mig der har lavet en tastefejl ;)
 


Skriv et svar til: Pythagoras....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.