Matematik

Ruducer

06. april 2011 af fuzion123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej jeg ville lige høre om i kunne hjælpe med en enkelt lille matematik opgave:

(Kunne godt tænke mig hele reaktionen) 

=    (a+b)^2-a(a+2*b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en af kvadratsætningerne og gang den anden parentes ud.


Svar #2
06. april 2011 af fuzion123 (Slettet)

Jeg kommer så langt= 

(a+b)^2-a(a+2*b)

-> a^2+b^2 - a^2+2b

-> b^2 + 2b 

Men er 2b det samme som b^2 ?? det er det vel? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, 2b er ikke det samme som b2 . 2b betyder b+b , mens b2 betyder b·b

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 , og

-a(a+2b) = -a2 -2ab

Læg nu de to udtryk sammen


Svar #4
06. april 2011 af fuzion123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, jeg fandt ud af det nu :) 


Skriv et svar til: Ruducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.