Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

VØ - Internt rengskab

23. november 2013 af lollo95 (Slettet)

Man har i engrosvirksomheden TEFLON udarbejdet følgende opstilling over det forventede dækningsbidrag for produktet Stella for det kommede år:

Nettoomsætning: 50.000stk. a kr. 50                2.500.000
- variable omkostninger: 50.000 stk. a kr. 30      1.500.000
Dækningsbidrag                                              1.000.000 

man overvejet at ansætte endnu en sælger, som udelukkende skal beskæftige sig med salg af produktet Stella. Firmaets kapacitetomkostninger for det kommende år forventes i den andledning at blive forøget med i alt kr. 360.000

opg a
Beregn den forventede dækningsgad for produktet Stella for det kommende år.
-(1.000.000 / 2.500.000) * 100 = 40
Det vil sige at dækningsgraden er 40 %-point, som er et udtryk for, at der resterer 40 øre af hver omsat krone. 


opg b 
Beregn, om det vil være lønsomt at ansætte endnu en sælger, hvis omsætningen af Stella i den anledning vil stige med 750.000 kr. i det kommende år.

Hvordan laver man opg b ?
please hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af SpringE (Slettet)

Hej,

Du skal ud fra stigningen i omsætning beregne hvor mange ekstra produkter der sælges.

Øget omsætning: 750.000 kr.

Øget produktsalg = 750.000 kr. / 50 kr./stk. = 15.000 stk.

Variable omkostninger = 15.000 stk. * 30 kr./stk. = 450.000 kr.

Du kan nu udregne lønsomheden som:

Øget omsætning - øget kapacitetsomkostninger - variable omkostninger 

= 750.000 kr. - 360.000 kr. - 450.000 kr.

= -60.000 kr.

Det er derfor ikke lønsomt.

Til opg. a: Dækningsgraden er blot 40%, ikke 40%-point


Svar #2
24. november 2013 af lollo95 (Slettet)

hej

mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: VØ - Internt rengskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.