Matematik

Logaritme

26. marts 2014 af katrine888 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe mig med at isolere t i denne ligning? Er det ikke logaritme, der skal bruges? Det ville være en stor hjælp!! 

h(t) = 5 = (3128-40*t)0,4

Og er der herefter nogle der kan bestemme h'(20), og give en fortolkning af dette tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at benytte logaritmer. Man har

        3128 - 40·t = 51/0,4 = 52,5 .

Isoler nu t af det sidste udtryk.

Differentier funktionen h(t) og indsæt t = 20 i udtrykket for h'(t) .


Svar #2
26. marts 2014 af katrine888 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor du dividerer med 1 i den der er opløftet? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der divideres ikke med 1. Man dividerer 1 med 0,4 .

Hvis x = ya , er y = x1/a .


Svar #4
26. marts 2014 af katrine888 (Slettet)

Super, tusind tak skal du have!


Svar #5
26. marts 2014 af katrine888 (Slettet)

Jeg stiller lige endnu et spørgsmål. For at få 3128 og -40 over på den anden side, så skal jeg vel minusse med 3128 og plusse med 40, men så giver det jo et alt for stort minustal? :-) Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal jo beholde 3128 på den ene side og kun isolere 40t , dvs

        40t = 3128 - 52,5 .

Bemærk også, at "at plusse" og "at minusse" er babysprog for at addere (lægge samme) og subtrahere (trække fra).


Svar #7
26. marts 2014 af katrine888 (Slettet)

Jeg tror jeg får det forkerte resultat: Jeg får det til 0,000229?? Og det kan ikke passe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Næh, det er ikke rigtigt. Man har jo så

t = (3128 - 52,5)/40 = 76,802


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.