Fysik

Elektricitet :)

30. marts 2014 af LineH12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Er der plz nogle der vil være søde og se om jeg har lavet nedenstående opgaver i fysik rigtige? :)

Opgave 150: 

En brødrister tilsluttes 230 volt. Strømstyrken gennem den er 2,5 ampere
a. Hvor stor effekt optager brødristeren?

Jeg har lavet den på følgende måde:

p = U * I 
p = 230 V * 2.5 A 
p = 575 W 

Opgave 152:  

En cigartænder i en bil tænder en cigar på 20 sekunder. Dens effekt er på 50 W. 
a. Hvor meget energi bruges tilat tænde en cigar? 

E = p * t 
E = 50 W * 20 s 
E = 1000 J 

b. Hvor stor en ladningsmængde strømmer gennem cigartænderen? 

Jeg isoler formlen for spændingsforskel: 

U = E/Q

Q = U * E 
Q = 12 V * 1000 J 
Q = 12000 C 

c. Hvor mange elektroner er det? 

12000/1,602*10^-19 = 7,490*10^22

d. Hvor stor er strømstyrken? 

I = Q/t 
I = 12000 C/20 s 
I = 600 A 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af thesimonf (Slettet)

Det ser fint ud! Og godt du skriver formlerne med også.


Svar #2
30. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Elektricitet :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.