Matematik

Polynomier

30. marts 2014 af chokolade3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan fortælle mig hvordan man opskriver et tredjegradspolynomium med nogen bestemte rødder? Hvis polynomiet fx skal have disse rødder; 1, 4 og 5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af peter lind

a*(x-r1)(x-r2)(x-r3) hvor r1, r2 og r3 er rødderne


Svar #2
30. marts 2014 af chokolade3 (Slettet)

Kan du forklare mig hvorfor man gør det peter lind? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af peter lind

Hvis du sætter x= r1 vil den første parentes give 0 og 0 ganget med noget andet giver 0. Det samme gælder for de andre rødder


Svar #4
30. marts 2014 af chokolade3 (Slettet)

hvad står a for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2014 af peter lind

et vilkårligt tal Hvis p(r) = 0 er også  a*p(r) =0


Svar #6
30. marts 2014 af chokolade3 (Slettet)

Hvilket tal skal jeg sætte ind istedet for a i min ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2014 af peter lind

Det er et polynomium ikke en ligning. Hvis der ikke er noget andet krav til polynomiet vil det nemmeste være 1
 


Svar #8
30. marts 2014 af chokolade3 (Slettet)

Når jeg gør det som du fortæller mig, får jeg dette svar (x-r5)*(x-r4)*(x-r1) er det så min tredjegradspolynomiun med rødderne 1, 4 og 5? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2014 af peter lind

nej. Du skal sætte de konkrete rødder ind i udtrykket


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.