Matematik

vektorer i rummet

01. april 2014 af linda0044 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

ønsker hjælp til opgave b, jeg ved at areal for en trekant er A=0,5*h*g 

h må være 0,99+0,99= 1,98 

g ved jeg ikke hvad er!

udover opgave b er der opgave d, hvor jeg bl.a. kender koordinatsættet E. Mit spg. er nu om koordinatsættet E er E(0;0;1,96) ved aflæsning?  

Vedhæftet fil: opg_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Arealet af trekant ABC kan findes som

        TABC = (1/2)·|AB × AC|

d) Punktet E's koordinatsæt er oplyst i opgaven, så man kan udmærket benytte det oplyste koordinatsæt. Indsæt det i punkt-plan-afstandsformlen for planen β.


Svar #2
01. april 2014 af linda0044 (Slettet)

ohh sorry så ikke E's koordinatsæt! 

Men mange taak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan kom du så frem til punktet E's koordinatsæt?


Svar #4
01. april 2014 af linda0044 (Slettet)

Forresten er |AB × AC| krydsproduktet eller er det noget andet i dette tilfælde? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

AB × AC er et krydsprodukt af de to vektorer; |AB × AC| er længden af denne vektor.


Svar #6
01. april 2014 af linda0044 (Slettet)

Koordinatsættet E er givet i forvejen, som du kan se øverst på opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, og derfor forstod jeg ikke din kommentar i #2.


Svar #8
01. april 2014 af linda0044 (Slettet)

#4

dvs. jeg skal trække B's x,y,z fra A's x,y,z og følgende gøre jeg på samme måde med den anden. Men hvad så efter....?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man beregner først krydsproduktvektoren AB × AC og derefter længden af denne vektor.


Svar #10
01. april 2014 af linda0044 (Slettet)

ok, så fik jeg fanget den 


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.