Matematik

hjæp

01. april 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej studieportalen er der nogen der kan vise mig en fuld udregning af denne her opgave?

Du har givet to punkter: A(x,-3) og B(2,5).

Du skal bestemme x, når afstanden:
a) AB = 6 b) AB = 8 c) AB = 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn |AB| udtrykt ved x og løs så ligningerne

a) |AB| = 6 , b) |AB| = 8 , c) |AB| = 10 .

Benyt formlen for afstanden mellem to punkter givet ved deres koordinatsæt.


Svar #2
01. april 2014 af milla1997 (Slettet)

hvad mener kan du forklar lidt mere?


Svar #3
01. april 2014 af milla1997 (Slettet)

kan du prøve at skrive hele formlen op?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Har du ikke selv prøvet?

A(x,-3) , B(2,5)

        |AB|2 = (x-2)2 + (-3-5)2 = k2 ,

hvor k er den angivne afstand i hver opgave. Da |AB|2 ≥ 82 , er det klart, at opg a) har ingen løsning, opg b) har netop een løsning, og opg c) har 2 løsninger.


Svar #5
01. april 2014 af milla1997 (Slettet)

ja det har jeg...

men du fortæller mig ikke hvordan jeg finder x?? skal jeg isolere??


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

I opg b) , for eksempel, skal man løse ligningen

         |AB|2 = (x-2)2 + (-3-5)2 = 82 ,

der er en 2.-gradsligning i x.


Svar #7
01. april 2014 af milla1997 (Slettet)

okay tak for hjælpen forstår det lidt beder nu men ikke meget...


Svar #8
01. april 2014 af milla1997 (Slettet)

det kunne være rart hvis du kunne vise hvordan du vil løse en af dem så jeg kn ave de andre selv??


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ligningen fra #6

        (x-2)2 + (-3-5)2 = 82

reduceres så til

        (x-2)2 = 0

der let løses ved at benytte nulreglen.


Svar #10
01. april 2014 af milla1997 (Slettet)

kan du ikke være sød at vise hvordan du bare løser denne her opgave hvis du siger det er let?? det kunne være en rigtig stor hælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du angiver niveauet til A-niveau. Jeg går ud fra, at du har lært at løse 2.-gradsligninger og også lært at benytte nulreglen i forbindelse med løsning af ligninger.

Ligningen

        (x-2)2 = 0

giver jo så ved benyttelse af nulreglen, at

        x - 2 = 0 .


Skriv et svar til: hjæp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.