Matematik

ENDNU EN OPGAVE I MATEMATIK

03. april 2014 af nadiaChristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igen .. Jeg har siddet og regnet endnu en opgave, og jeg ville høre om nogen lige ku se om det er regnet rigtig? jeg er ikke særlig god til matematik, men nu har jeg regnet det og håber nogen gider lige hurtig se på det?

Vedhæftet fil: In Exercises 1..docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder cartesiske koordinater.

Du har helt overset, at r = √(x2 + y2) er en funktion af både x og y.

Både divergensen og rotoren er derfor beregnet forkert.


Svar #2
03. april 2014 af nadiaChristensen (Slettet)

Hvordan skal jeg så gøre? skal jeg så sat dette udtryk i r's plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal jo differentiere (x/r) og (y/r) med hensyn til x og y, hvor r er en funktion af x og y, så du skal have fat i de afledede af r med hensyn til x og y også.

        \mathbf{F}=-\frac{y}{\sqrt{x^{2}+y^{2}}}\mathbf{i}+\frac{x}{\sqrt{x^{2}+y^{2}}}\mathbf{j}


Svar #4
03. april 2014 af nadiaChristensen (Slettet)

hmm nu er jeg helt lost .. Jeg må lige kigge på det 


Skriv et svar til: ENDNU EN OPGAVE I MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.