Matematik

4*x^0,8=12

03. april 2014 af bettina2225 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :-)

Jeg sidder med den her og har via mit cas fået oplyst at den har to løsninger men jeg kan virkelig ikke se hvordan, så håber nogen kan hjælpe mig. Den løsning jeg har fået er:

4*x^0,8=12

x^0,8= 12/4

x= 0,8V3 = 3,9482

V=kvadratrod :-)

Jeg håber nogen kan hjælpe mig videre :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af mathon

               4\cdot x^{0,8}=12

               x^{0,8}=3

               x=3^{\frac{1}{0,8}}=3^{\frac{5}{4}}=\sqrt[4]{3^5}=\sqrt[4]{3^4\cdot 3}=3\sqrt[4]{3}


Svar #2
03. april 2014 af bettina2225 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :-)

Jeg sidder også med denne In(3x)=12 men her har jeg overhovedet ingen løsning for er nok lidt tabt :-(


Svar #3
03. april 2014 af bettina2225 (Slettet)

Ahh tror nu nok jeg fandt løsningen:

In(3x)=12

3x=e^12

x=e^12/3

x=54251,597


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af mathon

                                                 Du fandt løsningen  :-)


Skriv et svar til: 4*x^0,8=12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.