Matematik

Procent opgave

05. april 2014 af Anonym12359826 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave c i denne opgave, er lidt i tvivl om hvordan man regner. Nogen der kan tjekke om det jeg har lavet er rigtigt?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det, du beregner under c) har ikke noget med spørgsmålet at gøre.

I c) beregner man så

      (f(x·1,25) - f(x)) / f(x) = (b·(1,25x)a - b·xa) / (b·xa)

                                       = 1,25a - 1

                                       = 1,252 - 1

                                       = 1,5625 - 1

                                       = 56,25 %


Svar #2
05. april 2014 af Anonym12359826 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt

Hvis man ganger den gamle vindmølle kWH (350) med dit resultat (56,25) så:

350*1,5625=546,875

Hvis man ganger den gamle vindmølle kWH (350) med mit resultat (0,714285714) så:

350*1,714285714=599,999999

Det ligger da noget tættere på de 600 kWh som den nye mølle har, eller blander jeg helt rundt i noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Spørgsmålet i c) drejer sig jo ikke om de to vindmøller fra spm a) og b, men om at en ny vindmølle skal have et vingefang, der er 25% større end den nuværende vindmølle, hvis vingefang vi så kalder x. Man skal beregne forholdet mellem energiproduktionerne for den nye og den gamle vindmølle.


Skriv et svar til: Procent opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.