Matematik

normalfordeling

06. april 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et talmateriale er normalfordelt nf. bestem middelværdi og spredning når det om fordelingsfunktionen F gælder at F(1)=0.5 og F(1.5)=0.8413. 

Har prøvet at sige N=0.5+1.3413 

middelværdi=(0.5*1+0.8413*1.5)/1.3413 men kan hurtigt se at det ikke er den korrekte metode... kan nogen hjælpe mig på vej? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af peter lind

Der gælder at   hvis X er normalfordelt med middelværdien m og spredning s  er den stokastiske variabel Y = (X-m)/s normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1. Du kan finde værdien for Y ved de pågældende sandsynligheder ved at slå op i et CAS værktøj, statistikprogram eller lignende. Derved får du to ligninger med de 2 ubekendte m og s som du kan løse


Svar #2
07. april 2014 af tusindsol (Slettet)

okay så jeg skriver

0.5=(1-m)/s

0.8413=(1.5-m)/s 

og finder m og s som de to ubekendte? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af peter lind

Nej hvis F(y) = 0,5 er y = 0


Skriv et svar til: normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.