Matematik

hjælp

07. april 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej studieportalen er der nogen der kan hjælpe? :)

I en trekant ABC er koordinaterne til hjørnepunkterne A(8,3), B(6,1) og
C(14,-4).
a) Du skal bestemme trekantens areal.
b) Du skal bestemme størrelsen af vinkel A, B og C.
270

jeg har lavet a'ern men kan ikke finde ud af b


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af mathon

b)
        a=\left | \overrightarrow{BC} \right |=\sqrt{\left ( 14-6 \right )^2+\left ( -4-1 \right )^2}=\sqrt{89}

        b=\left | \overrightarrow{AC} \right |=\sqrt{\left ( 14-8 \right )^2+\left ( -4-3 \right )^2}=\sqrt{85}

        c=\left | \overrightarrow{AB} \right |=\sqrt{\left ( 14-8 \right )^2+\left ( -4-3 \right )^2}=2\sqrt{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2014 af mathon

b) fortsat:
                 A =\cos^{-1}\left (\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

                 B =\cos^{-1}\left (\frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                 C =\cos^{-1}\left (\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af mathon

korrektion til #1

                     c=\left | \overrightarrow{AB} \right |=\sqrt{\left ( 6-8 \right )^2+\left ( 1-3 \right )^2}=2\sqrt{2}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.