Matematik

polynomier

09. april 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg denne opgave: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = -2 i polynomiet og bestem så k, så at p(-2) = 0 . Isoler k i det fremkomne udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2014 af SuneChr

For den fundne værdi af k , er  {- 2}  den eneste reelle rod i p (x) , thi
p (x)  =  (x + 2)·(x2 - 3x + 3)   for den fundne værdi af k.


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.