Matematik

Hjælp til mat aflevering!

10. april 2014 af Imgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Eleverne i en hf-klasse fik målt deres peak flow (den maksimale mængde luft, en person 
kan udånde pr. minut). 
Figuren viser et boksplot over fordelingen af pigernes peak flow. 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110526%202hf111_MAT_C.ashx

se opgave 3. 

 a) Bestem kvartilsættet. 
Målingerne af drengenes peak flow gav følgende resultater 
 450, 460, 500, 540, 550, 550, 560, 600, 600, 600, 610, 650, 690. 
 

b) Tegn (brug gerne bilaget) et boksplot over fordelingen af drengenes peak flow. 
 Sammenlign pigernes og drengenes peak flow ved at bruge de to boksplot. 

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med denne opgave? det er den sidste jeg mangler og opgaven skal afleveres imorgen tidligt :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af PeterValberg

a) kvartilsættet for pigerne aflæses efter bedste evne :-)   (390,440,500)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. april 2014 af Imgaard (Slettet)

Kan du skrive en forklaring på hvordan du gjorde? altså hvad du aflæste på grafen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af PeterValberg

mht til drengene skal du først ordne observationerne i numerisk rækkefølge.

se side 72 i denne formelsamling [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2014 af PeterValberg

#2 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Svar #5
10. april 2014 af Imgaard (Slettet)

Mange tak, har fundet ud af det nu :)


Svar #6
10. april 2014 af Imgaard (Slettet)

450, 460, 500, 540, 550, 550, 560, 600, 600, 600, 610, 650, 690.

Mindsteværdien = 450
Største værdien = 690
Variationsbredden = 240
kvartilsættet = 

eller kan du forklarer mig hvordan jeg finder kvartilsættet her (det er drengenes)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2014 af PeterValberg

#6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Svar #8
10. april 2014 af Imgaard (Slettet)

Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til mat aflevering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.