Matematik

reduceringer

12. april 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(3ax+5bx)/(x2+5bx)=3ax/x2=3a/x

(2xy+4ax)/(6xa-10x2)=2x*(y+2a)(3a-5x)=(y+2a)(3a-5x)

x2-2x-3=(x+1)(x-3)

x2-3x-10=(x-3)(x+10)

Hvad gør jeg galt?

God ferie


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2014 af SuneChr

SP 1204141457.PNG

Vedhæftet fil:SP 1204141457.PNG

Svar #2
12. april 2014 af 123434 (Slettet)

Tak, Sune. Det var super


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2014 af Chrystine (Slettet)

Du spørger, hvad du gør galt:

I 1) forkorter du led og ikke faktorer (slå ordene op, hvis du er i tvivl).
Kig evt. på brøkregnereglerne, så du kan se, hvad problemet er.

I 2) glemmer du en brøkstreg; det bliver til multiplikation i stedet for division. Resten er korrekt.

I 3) er der ikke fejl, men det fremgår ikke tydeligt, hvordan du er kommet frem til svaret.

I 4) fremgår det ikke, hvad du har gjort, men prøv at regne baglæns fra dit facit (begge led i den ene parentes multipliceres med begge led i den anden parentes):

(x-3)(x+10) = x2+7x-30, hvilket ikke er x2-3x-10.

SuneChr har fint skrevet, hvordan du kan komme frem til facit.
Overvej grundigt om du forstår metoden.


Skriv et svar til: reduceringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.