Matematik

Hvorfor?

13. april 2014 af Mohammed111111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor mange timer træner Lars om ugen.

Lars træner 4 gange om ugen fra kl. 19:00 til 20:30.

fra kl. 19:00 til 20:00 går der en time, fra kl. 20:00 til 20:30 går der 30 minutter.

Jeg har gjort således 1,30*4=5,2 timer, men jeg har fået at vide, at det forkert og det korrekte er 6 timer (1,5*4=6), men hvorfor skal man gange med 1,5 og ikke 1,30?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2014 af mathon

30 minutter er  \small \frac{30}{60}=\frac{5}{10}  time dvs 0,5 time.

Tiden måles - fra gammel tid og endnu uændret - i 60-talssystemet, mens beregningen foregår i 10-talssystemet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2014 af christinacomaco (Slettet)

Hvis 1,3 skulle være en time og 30 minutter, siger du jo at 1,7 skulle være en time og 70 minutter (2 timer og 10 min), og så det giver jo ingen mening at 1,7 timer skulle være mere end 2,0 timer

Hele humlen er som Mathon siger, at 1 time kun er 60 minutter. dvs. 1,0 time= 60 minutter, derfor må 90 minutter være = 1,5 timer


Svar #3
13. april 2014 af Mohammed111111 (Slettet)

Tak! Gælder det også hvis der nu står 1 time og 15 min. Så skal jeg bare sige 15/60 =0,25 ... 1,25*4= 5 timer

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3. Ja.

Skriv et svar til: Hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.