Matematik

Optimering

20. april 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej  :)

Kan nogle hjælpe med denne opgave " Del 1"(Ligger vedhæftet), jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse den.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Optimering.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2014 af jnl123

- Opskriv 3 funktioner (rørlængder) fA(x), fB(x) og fC(x) hvor x er afstand fra C

- Læg de 3 funktioner sammen, f(x) = fA(x) + fB(x) + fC(x)

- Find minimum af f(x) ved at differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2014 af mathon

                C's afstand fra forbindelseslinjen mellem A og B er 4.

og dermed den samlede rørlængde L(x):

                       L(x)=x+\sqrt{3^2+\left (4-x \right )^2}+\sqrt{4^2+\left (4-x \right )^2}


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.