Matematik

Trigonometri opgave

25. april 2014 af KisameB (Slettet) - Niveau: B-niveau

C er centrum for en cirkel, som |AD| er tagent til, og |AC| skærer cirklen i B.

Desuden er |AD| = 2 og |AB| = 1 ½

og så skal jeg bestemme |BC|

figuren er sat som pdf fil.

Vedhæftet fil: opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at |BC| = |CD|, og at trekant ADC er en retvinklet trekant. Kald længden af BC for x. Opstil så Pythagoras for trekant ADC og find x af den fremkomne ligning.


Svar #2
25. april 2014 af KisameB (Slettet)

CD^2=AC^2-AD^2

Men jeg kender ikke værdien til AC? Jeg ved at AC=AD+BC


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Du ved, at |AC| = |AB| + |BC| = (3/2) + x, |AD| = 2, og |DC| = x , så

        |AD|2 + |DC|2 = |AC|2 ,

dvs.

        22 + x2 = ((3/2) + x)2 .

Løs nu denne ligning i x .


Skriv et svar til: Trigonometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.