Matematik

Integralregning: Bevis

26. april 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til Allle.

Der er en bevis, som jeg vil bruge til eksamen.

Der er noget, jeg ikke kan forstå.

9.3 Sætning om bestemt integral og areal 
 Hvis 
 f(x) ≥ 0 for a ≤ x ≤ b og

M er området mellem f-grafen og x-aksen

 i intervallet a ≤ x ≤ b.
Kan nogen forklare " a ≤ x ≤ b" ( "x") kommer ikke til udtryk, da x-forstås x-aksen.

Sætning er 9.3 Linket: http://www.mat1.dk/integralregning_for_gymnasiet_og_hf.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

At a ≤ x ≤ b betyder, at x tilhører intervallet [a;b] . Det forudsættes altså, at f(x) ≥ 0 i hele intervallet [a;b] .


Svar #2
26. april 2014 af Niko83 (Slettet)

hvordan x kan tilhører til intervalet [a:b]. x symboliserer x-aksen på tegning


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2014 af SuneChr

# 0
Punktmængden M beskrives entydigt og fuldstændigt

M  =  { (x ; y) |  a ≤ x ≤ b  ∧  0 ≤ y ≤ f (x) }


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

x er den uafhængige variabel ved beskrivelsen af funktionen f(x) , og det anføres her, at x tilhører intervallet [a;b] .

x-aksen er et begreb, der hører til et koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2014 af SuneChr

Man kan kalde punktmængden
{ (x ; 0) | (x ; 0) ∈ R2 } = { (x ; y) | xR  ∧  y = 0 }
for x-aksen.


Skriv et svar til: Integralregning: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.