Matematik

Andengradsligning

28. april 2014 af Fujiz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude.
Jeg har bare et hurtigt spørgsmål angående en andengrandsligning i matB.

Det er fordi jeg skal udregne 2x^2-8=0. 
Det jeg ikke kan finde ud af, er hvad c er. Da den skal bruges til at udregne diskriminanten b^2-4ac. 
Er der nogen som kan forklare mig, hvad de forskellige tal er i bogstaver? 
Jeg mangler nemlig et bogstav for at kunne udregne det ifølge formlen

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af SuneChr

a = 2
b = 0
c = - 8
Du behøver ikke at benytte diskriminantmetoden lige her, idet
2x2 - 8 = 0  ⇒  x2 = 4  som jo er let at løse uden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2014 af peter lind

a=2, b=0, c=-8

Du kan slippe nemmere over det ved at dividere ligningen med 2 og derefter bruge reglen om differencen mellem to kvadrattal


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af UffeMerrild (Slettet)

Der er mange der laver fejl i den angivede opgave.

I andengardslignignen 0 = ax^2 +bx + c gælder, at det der står foran x^2 er din a-værdi. Det der står foran x er din b-værdi, og det der ikke står sammen med et x (konstantledet) er din c-værdi.

Dvs. det er ikke c du ikke kan finde, men b, da b = 0

Evt. kan du også løse ligningen uden brug af de smarte formler. Når b eller c er nul, behøver du ikke at bruge de dyre formler, men kan løse ligningen på normal vis, når blot du husker at der kan være to løsninger.

Mvh. Uffe


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.