Matematik

bræk

03. maj 2014 af prettygirl99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej :) 

Kan i ikke hjælpe mig med de her opgaver?

De går ud sådan her ud.

1)   2 1/4 + 4 1/2=
2)   7 5/8 - 5 1/4= 
3)   4 * 2 2/3=
4)   6 2/3 : 3=


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2014 af c_aastrup

Mener du ikke "blæk"?

Brug brøk-regnereglerne

2\,\frac24 + 4\,\frac12 = \frac44 + \frac42 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Skal der stå ( ) nogle steder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2014 af c_aastrup

Ikke umiddelbart
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Lige meget fandt lige ud af at det var brøker.

1 = 6 3/4

2=  2 7/8

3 = 8 2/3

Er ikke helt sikker på 4'eren og 3'eren. Jeg prøvede med 3'eren


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er tale om blandede tal, ikke om brøker, der ganges med hele tal:

        2\frac{1}{4}=2+\frac{1}{4}=\frac{9}{4}

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2014 af mette48 (Slettet)

1)   2 1/4 + 4 1/2=
2)   7 5/8 - 5 1/4= 

1 og 2:

find fællesnævner og forlæng brøkerne ved at gange med samme tal i tæller og nævner

læg hele tal til hele tal og tæller til tælleri 1 og træk hele tal fra hele tal og tæller fra tæller


3)   4 * 2 2/3=

gang helt tal med helt tal og gang brøkens tæller med helt tal, forkort evt.


4)   6 2/3 : 3=

forlæng brøken med 3

del det hele tal med 3 og del brøkens tæller med 3


Skriv et svar til: bræk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.