Matematik

hjælp

03. maj 2014 af emil2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Her er et rektangel med sidelængderne a og b.

Rektanglets omkreds er? Jeg er i tvivl, skal jeg sige (a+b)*2 = ab*2 =2ab eller (a*2)+(b*2) =2a+2b = 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen er

        O = 2·(a+b) = 2a + 2b .

Bemærk, at 2a + 2b ikke er lig med 4ab .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2014 af mette48 (Slettet)

Du har vist ikke styr på hvad de forskellige skrivemåder betyder.

(a+b)*2 betyder at a og b lægges sammen og resultatet ganges med 2

ab*2 kan også skrives a*b*2 aog b ganges med hinanden, når der ikke står noget mellem dem og resultatet ganges med 2, det kan også skrives som 2ab

(a*2)+(b*2) =2a+2b er ikke lig med 4ab

det kan ofte være en hjælp at skrive udtrykkene med ord

Omkresen er 2 gange længde og 2 gange bredde =2*l+2*b=2*(l+b)=2l+2b


Svar #3
03. maj 2014 af emil2 (Slettet)

Tak. Men når man ganger 2ab med 2b, giver det så 4ab eller 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det bliver hverken det ene eller det andet. Genlæs svarene ovenfor i #1 og #2.

Beregn (a+b) og gang resultatet med 2 .


Svar #5
03. maj 2014 af emil2 (Slettet)

Jeg snakker om en anden opgave :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja,

        2ab · 2b = 4ab2 .


Svar #7
03. maj 2014 af emil2 (Slettet)

Et rektangel med sidelængderne  x og 2x er omkredsen så  2*(2x+x) 3x*2=6x


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Svar #9
03. maj 2014 af emil2 (Slettet)

Sidste spørgsmål hvis sidelængderne var 2 og a er omkredsen så (2+a)*2 = 2a*2=4a


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er rigtigt til og med (2+a)*2 . Du ganger ikke korrekt ind i parentesen. Gang hvert led i parentesen med faktoren.


Svar #11
03. maj 2014 af emil2 (Slettet)

(2+a) *2 = 4+2a =6a er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det sidste lighedstegn er ikke rigtigt, kun

        (2+a) *2 = 4+2a 


Svar #13
03. maj 2014 af emil2 (Slettet)

Så dvs. at det giver 4+2a?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.