Matematik

Bestem en forskrift for f

04. maj 2014 af xmaath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hello boys and girls. Jeg søger lidt hjælp til følgende opgave:

En slagterbutik producerer spegepølser. Spegepølserne indeholder bl.a. oksekød og lammekød. Lad x angive det daglige forbrug af oksekød (i kg) og lad y angive det daglige forbrug af lammekød (i kg).

De daglige omkostninger til oksekød og lammekød ved produktion af spegepølserne er 15 kr. pr. kg. oksekød og 20 kr. pr. kg, lammekød. Funktionen angiver de samlede daglige omkostninger til oksekød og lammekød.

a) Bestem en forskrift for funktionen f.

Produktionen af spegepølserne er underlagt

følgende betingelser:

y ≥ -2,5x + 22,5

y ≥ -0,25x + 6,75

x ≥ 5

y ≥ 2

 b) Bestem det daglige forbrug af oksekød og lammekød, der giver slagterbutikken de mindst mulige samlede daglige omkostninger til oksekød og lammekød.

b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2014 af SuneChr

Indtegn, i et koordinatsystem, de fire restriktioner for omkostningsfunktionen
f (x ; y)  =  15x + 20y

De fire restriktioner

1)  y  ≥  - 2,5x + 22,5

2)  y  ≥  - 0,25x + 6,75

3)  x  ≥  5

4)  y  ≥  2

er fællesmængden for halvplanerne afgrænsede ved

1)   y  =  - 2,5x + 22,5

2)   y  =  - 0,25x + 6,75

3)   x  =  5

4)   y  =  2

Afgør til sidst, hvor omkostningsfunktionen har punkt/punkter tilfælles, som gør den mindst mulig.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.