Matematik

Absolut konvergens

05. maj 2014 af Erdogan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Betragt rækken: (-1)^(n+1) n/((n^2)+3)

a) Vis den ikke er absolut konvergent 

b) Afgør om den er konvergent 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af peter lind

Har du skrevet den rigtig op ?  Mener du summen af rækken ?

Der gælder ((n+1)n/(n2+3) = (1+1/n)/( 1+3/n2) -> 1 for n -> ∞  Da de enkelte led ikke går mod 0 kan rækken ikke være konvergent


Svar #2
05. maj 2014 af Erdogan (Slettet)

Ja jeg mente summen af rækken, men kan du uddybe beregningerne.

Tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2014 af peter lind

Der divideres i tæller og nævner med n2. Det giver resultatet efter første lighedstegn. Til det næste bruges at 1/ni -> 0 for n ->∞  i >0


Svar #4
05. maj 2014 af Erdogan (Slettet)

Det giver mere mening nu, men hvorfor skriver du ((n+1)n/(n2+3) hvor der burde stå  (-1)^(n+1)     n/((n^2)+3).


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2014 af hejsa128 (Slettet)

Er det ikke vist i denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1473329#1473410 at rækken netop er konvergent? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Problemet her er, at Peter Lind ikke har læst din definition af rækken som du mente det. Du bør skrive den

        ∑n=1 (-1)n+1·n/(n2+3) ,

eller endnu bedre

        \sum_{n=1}^{\infty }\frac{\left ( -1 \right )^{n+1}n}{n^{2}+3}

så, ja, det er den række, der også er behandlet i den anden tråd. Brug et par minutter på at sætte dig ind, hvordan man kan benytte redigeringsfaciliteterne her.


Svar #7
05. maj 2014 af Erdogan (Slettet)

Tak for jeres hjælp


Skriv et svar til: Absolut konvergens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.