Matematik

Optimering af dåse

06. maj 2014 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal gøre materialeforbruget af en dåse mindre - alså optimere den. Jeg har vedhæftet mine udregninger. Er der en der har tid til at se hvad jeg gør galt? Jeg får r =3,749 (brede = 7,498) og en højde på 7,498 altså et kvadrat - og det skulle jo gerne ende med at være en cylinder. 

Vedhæftet fil: Udregninger.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke et kvadrat, men en cylinder, hvor diameteren er lig med højden.


Svar #2
06. maj 2014 af zaidihassan (Slettet)

så mine udregninger er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg kender ikke opgavens præcise formulering, men umiddelbart ser det rigtigt ud for den slags typeopgave. For den optimale cylinder er h = 2r .


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2014 af Krabasken (Slettet)

Et kvadrat - set i snit - er det normale resultat af en cylinderformet dåse - optimering.

Altså h = d

:-)


Skriv et svar til: Optimering af dåse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.