Matematik

HJÆLP DET HASTER TAK!

07. maj 2014 af Malene121 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen 
                      W(L)=b·La.
a) Bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W(7.1)=5,5 og W(14.3)=58.4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af hesch (Slettet)

Skal der ikke stå  W(L) =  b*L + a    ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en potensfunktion

        W(L) = b · La .

Opgaven er en tidligere eksamensopgave og har været diskuteret mange gange i matematikforumet. Mere præcist er det Opg 8 i dette opgavesæt

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/070530_opgave_stx_071_matB.ashx

Man benytter så de to oplyste punkter til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b. De færdige formler kan sikkert findes ved opslag i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2014 af PeterValberg

se eventuelt denne [ VIDEO ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
08. maj 2014 af Malene121 (Slettet)

Nogen der vik hjælpe med udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv selv at indsætte de to datapunkter i forskriften og derefter at løse det fremkomne ligningssystem.


Skriv et svar til: HJÆLP DET HASTER TAK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.