Matematik

Potenssammenhæng

08. maj 2014 af groenholt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder lidt og sveder over en opgave som jeg håber en af jer kan hjælpe med. 

"En bestemt type cylinder opfylder, at cylinderens højde er lig med diameteren i bunden. Sammenhængen mellem cylinderens rumfang, V, og radius i bundfladen, r, er en potenssammenhæng.

a) Bestem sammenhængen mellem V og r.

S betegner det samlede areal af et kvadrat med sidelængden x og en cirkel, hvis radius er lig med siden i kvadratet. Sammenhængen mellem x og S er en potenssammenhæng.

b) Bestem sammenhængen mellem S og x.

(Hint til a: udtryk først h ved r.)"

Sådan lyder min opgave på. Det skal lige siges den er uden hjælpemidler 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af mathon

a)
                                        V_{cyl}=h\cdot \pi \cdot r^2=2r\cdot \pi \cdot r^2

                                        V_{cyl}(r)=2 \pi \cdot r^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af mathon

b)
                                        S=A_{kvadrat}+A_{cirkel}

                                        S(x)=x^2+\pi \cdot x^2

                                       S(x)=\left (1+\pi \right ) \cdot x^2


Svar #3
08. maj 2014 af groenholt (Slettet)

Tunsind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.