Matematik

inekstal

14. maj 2014 af Bokkiesundstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey nogle der kan hjælpe mig med opg 5 i denne aflevering

Vedhæftet fil: Aflevering 29.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2014 af hesch (Slettet)

Gang prisen i 2006 med 137/117.

Indextallet beregnes jævnligt ud fra gennemsnitsprisen på diverse varer, i forhold til et eller andet tidligere år, (2000?), hvor indextallet så blev fastsat til 100.


Svar #2
14. maj 2014 af Bokkiesundstrup (Slettet)

tudsien tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2014 af Amril (Slettet)

Hvis du vil have lidt mere intuition med;

prisen i 2006 er steget med 17 % siden basisåret

prisen i 2009 er steget med 37 % siden basisåret

prisen i 2009 er steget med 137 - 117 = 20 procentpoint siden 2006

prisen i 2009 er steget med 20/117*100 = 17,09 procent siden 2006

således er prisen i 2009, givet at prisen i 2006 er 15 kroner, lig 15 * (1 + 0,1709) = 17,56 kroner. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2014 af hesch (Slettet)

Bemærkning:   Det er jo - måske ikke overraskende - bemærkelsesværdigt at prisenpå brød stiger ≈ 5,4% pr.  år ( 117 til 137 på tre år ).

Så meget stiger lønindekset da vist ikke ?


Skriv et svar til: inekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.