Matematik

Rumfang ved x

16. maj 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Jeg har forsøgt at løse denne opgave. Jeg kan simpelthen ikke se, at jeg gør noget forkert. Men resultatet giver ikke mening. Min løsning:

Rumfanget, udgangspunkt: V = h · l · x

h udtrykt ved x: h = 3 - 3x

l udtrykt ved x: l = 2x

V(x) = x · (3 - 3x) · 2x

V(x) = 2x2(3 - 3x)

V(x) = 6x2 - 6x3

--------------------

Men så er rumfanget jo negativt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2014 af AskTheAfghan

V(x) = h·l·x = (3 - 3x)·(2x)·x

Vi ser, at V(x) ≥ 0 hvis 3 - 3x ≥ 0, dvs. 1 ≥ x.

V(x) er altså positiv for alle x ≤ 1. Den er ellers negativ for alle x > 1. 

Så rumfang er positivt og negativt i de bestemte intervaller.

Du kan selv tjekke det ved at kigge på grafens udseende vha. CAS-værktøj.


Svar #2
16. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Nårh ja, det er self. rigtigt nok. Så jeg har altså regnet rigitgt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2014 af AskTheAfghan

#2

Selvfølgelig. Du har gjort det rigtigt.


Svar #4
16. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Super. Tak skal du have :)
Jeg kunne simpelthen ikke få det til at give mening. Men jeg er ser det nu :)


Svar #5
16. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Hvorfor kan man i grunden ikke reducere V(x) = 6x2 - 6x3

Til: -x


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2014 af AskTheAfghan

#5

Du må gerne vise dine mellemregninger, der måske kan hjælpe dig selv med at forstå hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2014 af mathon

#5
               V(x) = 2x2 · (3 - 3x) = 6x2 · (1 - x)


Skriv et svar til: Rumfang ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.