Matematik

rente osv

18. maj 2014 af henrikniel (Slettet) - Niveau: A-niveau

På en konto indsætts 8500 kr. efter seks år er indeståendet  på kontoen 10352 kr

a) beregn renten på kontoen
b) hvad står der på kontoen efter yderligere seks år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af peter lind

Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2014 af sidejo (Slettet)

A) 8500*x^(6)=10352
x= renten i dec + 1

B) 8500*x^(12)=10352


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2014 af SuneChr

# 2
Man isolerer  r  i # 1

r=\left ( \frac{K}{K_{0}} \right )^{\frac{1}{n}}-1
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2014 af 123434 (Slettet)

a

10352 kr=8500 kr*(1+r)6

10352kr/8500kr=8500kr/8500kr*(1+r)6

10352kr/8500kr=(1+r)6

6√(10352kr/8500kr)=6√(1+r)6

6√(10352kr/8500kr)=(1+r)

r=6√(10352kr/8500kr)-1=0,033=3,3%

b

10352kr*(1+0,033)6=12578kr


Skriv et svar til: rente osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.