Matematik

Eksamensspørgsmål.

18. maj 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til Alle.

Det drejer sig om to rette linjer der ikke er parallelle, og de linjerne ikke skærer hinanden.

Hvoedan kan man se, at linjerne er vindskæve? Hvilke matematiske metode bruger man for at se, hvis linjerne er vindskæve?

Håber, at nogen kan hjælpe med spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af peter lind

Du har formodentlig linjerne opgivet ved  parameterfremstillinger. Sæt de to fremstillinger lig med hinanden. Derved fremkommer 3 ligninger med de to parametre som ubekendt. Findes der ingen løsninger til disse ligninger er de vindskæve


Svar #2
18. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

Mener du hvis man har to fremstillinger for to linjer, så sætter man tre ligning med to ubekendte, og hvis der findes ingen løsning, så er de to linjer vindskæve??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2014 af peter lind

Det du skriver er ikke rigtigt men muligvis blot forkert formuleret.

Du har for x koordinaten for ligning 1,  x=a+b*t for ligning 2: y = c+d*s  hvor s og t er parametrene a, b c og d er kendte tal

Hvis de skal have et punkt fælles må der gælde  x= a+b*t= c+d*s for et eller andet s og t.

Du kan gentage dette med henholdsvis y og z koordinaterne. Dette giver 3 ligninger. Hvis de to linjer skærer hinanden må der være en løsning til ligningssystemet. Er der ingen løsninger kan de ikke skære hinanden


Svar #4
18. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

Er du venlig at se en eksempel på denne hjemmeside.

Der er en linje l og en linje m.hvor man se en regnestykke. Hvis det er du mener, så pleade lad mig vide

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-3d/vindskave-linjer


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. maj 2014 af peter lind

Det er næsten det samme. I din henvisning skal man absolut løse ligningerne i x og y koordinaten. I det jeg skriver er man frit stillet med hensyn til hvilken ligninger man piller ud til at løse


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.