Matematik

Vektorfunktioner

21. maj 2014 af derudaf (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120608%20Mat%20A%20htx.ashx

Det drejer sig om hele opgave 5.

a) jeg tænker på at indsætte t=0, deraf må højden være 0,95 m??

b) Ved ikke hvordan skal starte?

c) se om de to vektorfunktioner skærer hinanden ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du mener sikkert Opg 6?

a) Ja, højden er y(0).

b) Beregn den vinkel, som hastighedsvektoren danner med x-aksen til tiden t = 0.

c) Undersøg, om ligningen p(t) = q(t) har en løsning.


Svar #2
21. maj 2014 af derudaf (Slettet)

Ja, ups.

b) tilbage står 25.  V= tan-1(25) =87,7 grader ?

c) Kan ud fra graph se at de rammer hinanden (skærer). Men jeg får t til 0,32 ved sætte 8=25t og heraf isolere t.

Derefter indsætter jeg t i de to vektorfunktioners y kordinat og får den ene til 11.49 og den anden til 10,04. Hvad fejlen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

b) Når man differentierer, får man p '(0) = [25 ; 30] , som danner vinklen

             v = tan-1(30/25) = tan-1(1,2) = 50,2º

med x-aksen (vandret).

c) Løser man ligningen p(t) = q(t) finder man af ligningen i x-koordinaterne tx = 8/25 = 0,32 . Da begge y-komponenterne i p og q har leddet -4,91·t2 , er det så et spørgsmål, om

         30·tx + 0,95 er lig med 12 , dvs om

         30·8/25 + 0,95 = 9,6 + 0,95 = 10,55 er lig med 12 .

Dette er ikke tilfældet.

Det er ikke tilstrækkeligt, at de to baner skærer hinanden. De skal jo gøre det til samme tidspunkt.


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.